vrijdag 7 december 2012

3D

Na veel research te hebben gedaan naar 3D programmeren, is het hem eindelijk gelukt om ergens een begin te maken. Het probleem in het begin was vooral dat er maar weinig tutorials te vinden waren waar alles echt stap voor stap uitgelegd wordt, voorbeelden van 3D games met bijhorende source code was daarentegen gemakkelijk te vinden. Aangezien dit zijn eerste keer is dat hij in aanraking komt 3D programmeren, kost het natuurlijk wel even de tijd om alles te begrijpen. Uiteindelijk is hij begonnen met een 3D model weer te geven in C#, hij gebruikt hiervoor Microsoft Visual Studio. Dat ziet er dan zo uit:




Hierna wilde hij beweging aan het 3D model toevoegen, hierbij is de 3D ruimte belangrijk, model moet groter worden naarmate hij dichterbij komt en kleiner worden in de verte. Hieronder een printscreen voor beide situaties:




Verder zat deze week niet alles mee, vooral de NS maakte er een zooitje van afgelopen donderdag wat er voor zorgde dat hij niet in staat was bij de group meeting aanwezig te zijn.
Verder was deze jonge man iets te veel bezig met gamen, hier moet verandering in komen. Het is voor hem nog moeilijk te begrijpen dat hij nu in staat is om games te maken in plaats van ze te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten